mandag 22. februar 2010

You Win some, you lose some....

Noen er bedre tapere enn andre. Selv idrettsstjerner er mennesker og emosjonelle individer.

Hva kan vi forvente av de som lever av medier og sponsorer? Vi kan faktisk forvente folkeskikk, at de gir noe tilbake til mediene, sponsorene, det norske folket og alle tilhengerne. Det skulle bare mangle. Enten takler ikke Petter Northug jr. mediepresset og skuffelsen over ikke lenger å være skikonge, eller så er han bare fryktelig selvsentrert og opptatt av egne prestasjoner. Oppførselen hans understøtter det faktum at han går for seg selv og ikke laget og landet sitt. Trist for Norge og trist for Northug.

Hvem er det som har bestemt at idrettsstjerner må være høflige, veltalende, høymoralske og stille opp for media hver gang de har vært i aksjon, skriver Davy Wathne på Facebook. Dette er selvfølgelig det minste vi kan kreve av godt betalte idrettsutøvere med flagget på overarmen, Petter Northug jr. er intet unntak.

Når han lykkes og vinner, har Northug en helt annen holdning, han soler seg i all medieoppmerksomheten. Tidligere i år lot han selveste Kongen vente i 15 minutter før han fant det for godt å dukke opp til medaljeoverrekkelse etter å ha gått inn til NM Gull. - Nå måtte Kongen vente lenge på deg, sa en journalist. - Nei. Kongen går her, svarte Northug. Man blir ikke publikumsyndling av slik oppførsel. Det er heller ikke spesielt sjarmerende eller respektfullt.

Aksel Lund Svindal har reist seg fra en sesong preget av sykdom, skader og sviktende resultater. Han leverer når det gjelder og gir alt, både i og utenfor skibakken. Aksel viser en utrolig mental styrke, hans holdninger lokker frem nasjonalfølelsen selv i Per Inge Torkelsen.

Fra Whistler bringer Aksel med seg hjem til Kjeller både OL-gull og OL-sølv. Litt av en prestasjon fra en ung idrettsprofil som har erfart mye motgang i sin korte karriere. Han stiller alltid opp, han blogger med fansen, http://www.aksellundsvindal.com/blog_cms, han er like sympatisk uansett tap eller seier. Aksel går først bort og gratulerer sine konkurrenter, han svarer på spørsmål, smiler på alle pressekonferanser, han er autentisk, rutinert og samtidig ydmyk. Slike gutter vil Norge ha!

Takk Aksel for ditt bidrag til idretten og resten av verden!

Hilsen Ine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar